Miika Koivisto matchhjälte för Växjö i hemmadebuten

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan värvade Växjö Miika Kovisto från schweiziska Bern.

I dag gjorde han sin första hemmamatch för sitt nya lag mot Färjestad.

Då blev han matchvinnare direkt.

– En bra start, säger han.

I början av förra veckan meddelade Växjö att de skrivit kontrakt med den finske VM-guldmedaljören Miika Koivisto, som inledde säsongen med att spela 15 matcher i schweiziska Bern.

Han debuterade i förrgår i Växjös 4–1-seger borta mot Skellefteå, och fick i dag göra sin första hemmamatch för sitt nya lag. Då blev det succé direkt.

Växjö i fin form

För med blott 40 sekunder kvar av förlängningen slog han till med ett direktskott från den högra tekningscirkeln. Skottet gick direkt i mål och innebar att Växjö vann matchen mot Färjestad med 3–2.

– När man skjuter finns det alltid en chans att göra mål, sade han ett par minuter senare med ett leende till C More.

Efter en tuff start har SHL fått upp farten på sistone. Segern var lagets tredje raka och laget är nu, i alla fall tillfälligt, uppe på slutspelsplats.

– Vi är på rätt väg. När jag kom hit såg jag den sista matchen inför uppehållet, mot Luleå, och då spelade de bra. Nu de här två matcherna sedan jag kom hit har vi också gjort sätt saker, säger Kovistio.

Här är höjdpunkterna från matchen:

SHL

Växjö Lakers HC logo

Växjö Lakers HC

3 - 2

Färjestad BK logo

Färjestad BK

1-1, 0-0, 1-1, 1-0
Vida Arena, Växjö
Publik: 5238

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.