Adam Werner och hans Björklöven bortavann mot Modo. Foto: Bildbyrån

Björklöven derbyvann inför storpublik

Uppdaterad
Publicerad

Derby i hockeyallsvenskan.

Då bortavann Björklöven mot Modo med 3-2.

– Helt underbart att vinna ett derby. Finns ingenting som är mer läckert än att slå Modo på bortaplan, säger tränaren Joakim Fagervall till C More.

Samtliga fem mål kom till i andra perioden, där Erik Rainerssons 3-2-mål från slottet blev matchavgörande för gästerna. Målet blev omdiskuterat när en Modospelare åkte i isen strax innan pucken åkte i nät – men där domaren friade.

”Det som är avgörande i dag”

En av de stora matchhjältarna var Adam Werner i Björklövens mål.

– Det är jämt där ute, men kolla på hur gubbarna täcker skott i slutet, det är det som vinner matcher och det är det som är avgörande i dag, säger han till C More.

– Vi dippar kanske lite i andra och släpper in några mål. Över det stora hela spelar vi bra, släpper inte till så mycket i sista och spelar stabilt.

”Faller på några individuella misstag”

Trots derbyförlust var det inte bara muntra miner från Modohåll.

– Jättebra hockeymatch från vår sida, tyvärr får vi inte in puckarna, sen faller vi på några individuella misstag som jag ser det, säger Modotränaren Hans Särkijärvi till C More.

Derbyt blev en publikfest – över 7 000 såg matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.