Modo bröt en två matcher lång förlustsvit. Foto: Bildbyrån

Modo bröt förlustsvit

Patrik Karlkvist såg till att Modo bröt sin två matcher långa förlustsvit genom att vinna borta mot Troja/Ljungby med 2–1 efter straffar i hockeyallsvenskan.

Örnsköldsvikslaget satte alla sina tre i straffläggningen och Karlkvists fullträff räknades som den matchvinnande.

Redan i ordinarie tid fick Modo chansen att avgöra med en straff, men Johan Eriksson (som gjorde mål i straffläggningen) missade chansen i början av den tredje perioden.

Då hade hemmalaget precis kvitterat genom Tor Immo. Backen Oscar Hedman gjorde Modos ledningsmål i slutet av första perioden sedan pucken studsat in via hemmaspelare.

Nykomlingen Troja/Ljungby, seriens sämsta hemmalag, ligger kvar på näst sista plats medan Modo är kvar på nionde plats, en poäng under playoffstrecket.