Brynäs har inlett sin elva matcher långa bortaturné.

Man gjorde det med en tung 1-7-förlust mot Modo i Örnsköldsvik.

SVT Sport uppmärksammade tidigare i oktober den anmärkningsvärt långa raden bortamatcher som nu väntar Brynäs.

Den kunde heller knappast ha inletts mycket svårare. Uppe i Örnsköldsvik blev Modo övermäktigt.

Brynäs höll ut i 14 minuter i första perioden innan man åkte på ett psykologiskt tungt 0-1 mål i powerplay.

Michela Cava snodde pucken vid offensiv blå och skaffade sig ett friläge som hon förvaltade till ledningsmål.

Michele Brix Nielsen fixade förvisso en snabb kvittering minuten senare men Modo ryckte redan innan första perioden var över till 3-1.

Till slut vann Modo matchen 7-1.  Olivia Carlsson blev poängbäst i Modo med sina tre assist.