Foto: Bildbyrån

Modo tog revansch mot Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Sidney Morin blev stor matchhjälte för Modo som tog revansch mot Djurgården efter lördagens förlust i SDHL. Amerikanskan gjorde bägge målen i 2-1-segern mot Dif.

– Vi var hungrigare framför mål och vi hade tålamod genom hela matchen. Till slut betalade vårt spel av sig, säger Modo-tränaren Björn Edlund till klubbens webbplats.

Modo och Djurgården har i helgen spelat ett dubbelmöte i Örnsköldsvik där Josefine Jakobsen, 26, blev stor segerfixare för Djurgården i det första mötet som spelades under lördagen.

Med sina två mål bidrog danskan starkt till att Djurgården kunde bärga den första segern för säsongen efter 3-0 mot Modo. 

Revanschsuget Modo

På söndagen hade Modo chans att revanschera sig, men efter två mållösa perioder hamnade Modo återigen i underläge mot Djurgården på hemmais.

Josefine Jakobsen, som verkar stortrivas i Fjällräven Center, öppnade målskyttet för Dif efter en högklassig soloprestation.

Den 26-åriga forwarden snappade upp pucken i offensiv zon varpå hon dribblade sig förbi tre Modo-försvarare innan hon tryckte in pucken bakom Emma Söderberg i Modo-buren.

Morin klev fram

Hemmalaget skulle dock komma tillbaka och efter en snabb omställning hittade Olivia Carlsson tillslut fram till amerikanskan Sidney Morin, 22, som från nära håll satte 1-1 i mitten av den tredje perioden.

Modo tryckte sedan på för ett segermål och Djurgården, som åkte upp till Örnsköldsvik med en tunn trupp på tolv utespelare, kunde tillslut inte stå emot.

Med 18 sekunder kvar kom så avgörandet. Efter en längre sekvens i offensiv zon spelade Celine Tedenby fram till Morin som med sitt andra mål för dagen såg till att Modo vann med 2-1.

”Var hungrigare”

– För det första vill jag ge Djurgåden cred, de kommer hit med ont om folk men de gör ett fantastiskt jobb med många som dubblerar, säger Modo-tränaren Bjrön Edlund som har klart för sig varför Modo fick revansch.

– Vi var hungrigare framför mål och hade tålamod genom hela matchen. Till slut betalade vårt spel av sig.

I och med dagens seger har Modo gått segrande ur fyra av sina sex inledande matcher den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.