Mästarna Luleå lekte med Modo

Uppdaterad
Publicerad

Luleå besegrade Modo borta med 4-1.

Michelle Karvinen avgjorde tillställningen med dubbla mål.

Därmed tog norrbottningarna sin femte raka seger i seriespelet.

Luleå tog femte raka segern i SDHL när Modo slogs tillbaka med 4-1.

Gästande Luleå tog ledningen genom Emma Nordin som höll sig framme på retur och retsamt enkelt kunde stöta in pucken.

Lagkamraten Michelle Karvinen ville inte vara sämre och var säkerheten själv i inledningen av andra perioden. Efter bara 27 sekunder pricksköt hon 2-0.

Välorganiserat, disciplinerat och effektivt

Luleå, trea i tabellen inför kvällens drabbning, spelade på en helt annan nivå än motståndet – välorganiserat, disciplinerat och effektivt.

Örnsköldsviklaget hade några bra spelsekvenser i mitten av andra akten men Sara Grahn briljerade och höll nollan.

Ett av Modos problem denna säsong har varit skärpan – eller bristen därav. Tidigt i slutperioden var det så dags igen. 27-årige Nicoline Jensen utökade till 3-0 på pass av finska världsbacken Ronja Savolainen. Karvinen gjorde sitt andra mål med två minuter kvar i den redan avgjorda matchen.

Ett emellanåt håglöst Modo hade inte mycket att hämta mot ett Luleå som spelade just mästerligt. Men laget fick i alla fall ett tröstmål till storspelande Grahns förtret.

Luleå klättrade upp till andra plats i tabellen i och med segern – hela elva poäng efter suveränen HV71 som har en match mindre spelad.

SDHL

MODO Hockey logo

MODO Hockey

1 - 4

Luleå HF logo

Luleå HF

0-1, 0-1, 1-2
Fjällräven Center, Örnsköldsvik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.