Det blev seger i hemmapremiären för Modo.

AIK besegrades med 4-1.

– Vi har våra dippar ibland, men i helhet spelar vi mycket bättre, säger Mina Waxin till SVT Sport.

Efter två raka bortamatcher vände Modo hem – och det blev hemmaseger direkt.

Första perioden blev mållös. Sedan tog gästande AIK ledningen genom Erica Johansson, fyra minuter in i mellanakten. Men innan perioden var över hade Ö-viklaget en 3-1-ledning, efter att Erica Rieder inlett hemmalagets målskytte. Kanadensiskans tredje mål för säsongen.

I slutminuterna plockade AIK målvakten och tryckte på för ett reduceringsmål. Men i stället för 2-3 satte 17-åriga Anna Andersson 4-1 i tom målbur.

”Vinner fler kamper”

Därmed inkasserade Modo säsongens andra seger, och fjärde raka mot Solnalaget.

– Vi vinner fler kamper i dag och är påslaget i större delen av matchen. I stora drag har vi matchen, säger Paula Bergström, 22.

Redan i morgon spelar Modo igen, då gästas man av SDE.

För AIK:s del fortsätter bortaturnén norrut för möte med regerande mästaren Luleå/MSSK.

MER SDHL: Här slå Leksandsbacken mot domaren – får matchstraff