En halv miljon till Modo – måste gå till flickverksamheten. Foto: Bildbyrån

En halv miljon till Modo – måste gå till flickverksamheten

Uppdaterad
Publicerad

Modo har fått en anonym gåva på hela 500 000 kronor. Pengarna anges vara för utveckla och skapa bättre förutsättningar för fler flickor att spela ishockey i klubben.

För Modo blev gårdagen en positiv överraskning. På klubbens konto hade det trillat in 500 000 kronor från en anonym gåvogivare.

Men gåvan är kopplad till ett krav.

I pressmeddelandet där Modo berättar om pengarna berättar man också att dessa  inte får användas till vare sig elitverksamhet eller seniorverksamhet. Samtliga kronor och ören måste oavkortat användas för att skapa mer resurser för att utveckla flickhockeyn i klubben.

Pengarna används redan nästa säsong

Enligt Modos pressmeddelande har man i dag tio procent flickor i sin ungdomsverksamhet i åldrarna 6-14 år. Något som kan bli mer i och med gåvan.

”Just nu pågår arbetet för fullt att sätta en strategi och en organisation för det här arbetet som ska ske långsiktigt. Vi kommer redan under nästa säsong ha aktiviteter inom ramen för detta projekt”, kommenterar Modos vd, Johan Widebro gåvan i ett pressmeddelande.

”Vi är oerhört tacksamma”

Föreningen tackar också den anonyma gåvogivaren.

”Vi är oerhört tacksamma över den här gåvan. Med de här pengarna kan vi jobba med långsiktiga och varaktiga satsningar för att få fler flickor att börja spela ishockey, inte bara i MODO Hockey utan i hela Örnsköldsviks kommun”, säger Modos vd Johan Widebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.