Mora nära kvalplats efter ny förlust

Mora är illa ute i botten av tabellen efter en ny förlust. 4-2 vann HV71 med uppe i Mora.

– Vi hade väl lite bussben i första. I andra tar vi över, och i tredje gör vi det bra, säger HV:s målvakt Fredrik Petterson-Wentzel i C More.

Det blev en SHL-match mellan två lag med svajande form, som nu spelade mer med hjärta än med hjärna.

Tempot var högt från start, men det mer konstruktiva spelet saknades under stora delen av matchen.

I inledningen av första perioden blev HV71:s matchplan förstörd av flera utvisningar. Det gav också Mora chansen att hänga med i gästernas högre tempo. HV71 var annars det bättre laget när det var fem mot fem på isen.

Det fina målvaktsspelet av Christian Engstrand i Mora och Fredrik Pettersson-Wentzel var den främsta orsaken till att första perioden blev mållös.

Stenlund spräckte nollan

I andra perioden blev Mora riktigt pressat, speciellt när laget radade upp utvisningar.

Det utnyttjade HV71 genom att ta ledningen med 1–0 efter 5.15 i powerplay. Kevin Stenlund åkte själv in mitt på planen och sköt pucken i mål från blålinjen. Lawrence Pilut noterades för assistpoängen.

Mora kvitterade tre minuter senare genom Michael Haga.

Men HV71 var det bättre laget i andra perioden och när Mora åkte på en dubbelutvisning gjorde Lawrence Pilut 2–1.

Missat kvitteringsläge

I tredje perioden fick Mora ett jättetillfälle att kvittera. Först i ”vanligt” powerplay när David Ullström fick två minuter i utvisningsbåset. Sedan någon minut senare när Stefan Elliott i HV71 blev utvisad 2+2 minuter. Mora tryckte på och när det såg ut som att Andrew Rowe fick in pucken i mål blev arenans teknikansvarig så glad att han satte på alla ljus och sirener, trots att pucken var fri.

Närmare än så kom aldrig Mora, som förlorade på grund av lagets dåliga effektivitet i offensiv zon och svagheten i boxplay.

Robin Frigren avgjorde definitivt matchen när han gjorde 3–1 i tom bur. Sedan gjorde lagen var sitt mål i slutminuten.

– Vi måste steppa upp och tro på oss själva mer, säger Moras tränare Mattias Karlin.