Christian Engstrand med en av många räddningar för Mora. Foto: TT Nyhetsbild

Mora skakade guldfavoriten

Uppdaterad
Publicerad

De har varit borta från SHL sedan 2008, men Mora visade direkt att de blir att räkna med. Frölunda vann med 3-2 mot nykomlingen, men först efter förlängning där förväntade skyttekungen Ryan Lasch avgjorde med sitt andra mål i matchen.

Mora med storspelande Christian Engstrand i mål gavs på förhand inga stora möjligheter mot regerande CHL-mästarna Frölunda och spelade klokt. Hemmalaget vann skotten med 14-3 (!) i första perioden, men hölls mållösa. Istället klev Emil Bejmo fram och satte ledningspucken för Mora i mittperioden.

Frölunda vände i sista perioden, 1-1 av Sean Bergenheim efter 4.50 och så 2-1-målet av återvändande poängmaskinen Ryan Lasch med drygt halva slutperioden spelad, vilket såg ut att bli matchavgörande.

Räddade förlängning och poäng

Men Mora plockade målvakten, satsade på sex utespelare och med elva sekunder kvar lyckades de forcera in 2-2, målskytt Jacob Lagacé. En poäng säkrad, men fler blev det inte. I förlängningen tog en viss Lasch chansen igen och snärtade in 3-2 ur minimal vinkel. En lättnad för säsongens stora guldfavorit.

– Vi tappade lite fart när vi inte fick utdelning i första perioden. Men vi möter också ett hårt arbetande lag, säger Lasch om premiärmotståndaren.

Dalaklubben, som många tror får svårt att matcha de flesta lagen, visade att de blir svåra att tas med.

– Vi var värda en poäng och det fick vi med oss. Snöpligt att det blev mål i förlängningen. Det är alltid surt att förlora, säger Christian Engstrand till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.