Mattias Karlin får sparken från Mora. Foto: Bildbyrån

Mora sparkar tränarna

Uppdaterad
Publicerad

Mora IK sparkar huvudtränaren Mattias Karlin och assisterande tränaren Mikael Johansson.

De ersätts av Johan Rosén och Daniel Hermansson som får delat ansvar som huvudtränare.

Det meddelade klubben ikväll på sin webbplats.

Mattias Karlin tog över i Mora inför årets säsong efter Jeremy Colliton som tog upp laget i SHL, men sen valde att flytta hem till USA.

Men nu, efter 35 seriematcher, får Karlin och assisterande tränaren Mikael Johansson lämna jobbet med omedelbar verkan.

”Klubbens stora målsättning är att spela i SHL även nästa år. Vi anser att vi har en tillräcklig bra trupp med många skickliga spelare för att uppnå målet men att vi ännu inte fått ut full potential av laget. Mora IK vill med Johan Roséns och Daniel Hermanssons samlade kunskap, kompetens och nya röster få laget att prestera på en högre nivå från och med imorgon”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Hermansson har tidigare varit kapten i Mora och så sent som förra veckan anställdes han i en roll som individuell spelarutvecklare. Rosén var förra säsongen tränare för klubbens J18-lag och har även han varit med i A-lagets bås den senaste tiden. Han har tidigare varit assisterande tränare i Leksand och Västerås.

Mora ligger på tolfte plats i SHL. På torsdag möter Mora Rögle i ett mycket viktigt möte i bottenstriden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.