Mora har reducerat i SHL-kvalet. Foto: Bildbyrån

Mora studsade tillbaka mot Leksand i SHL-kvalet

Mora studsade tillbaka i Slaget om Siljan.

Efter en jätteurladdning i andra perioden, då laget gjorde fyra mål på drygt sex minuter, besegrades Leksand med 5–2.

Därmed reducerade också Mora matchserien till 1–2.

För första gången i kvalduellen kom Mora upp i ett spel som visade SHL-klass.

Och då hade Leksand inte en chans.

Efter första perioden, där Mora dominerade totalt utan att göra mål, lossnade det rejält för laget i andra perioden.

Gagné gjorde första

Redan 20 sekunder in på perioden tog Mora ledningen med 1–0 genom Kevin Gagné. Bara 62 sekunder senare gjorde Oskar Svanlund 2–0.

Därefter fick Leksand lagstraff på grund av för många spelare på banan. Mathias Bromé svarade med att göra 3–0 och därefter kom 4–0 genom Andrew Rowe.

Då visade klockan 6.08 minuter och Leksandsmålvakten Axel Brage, som varit bra i så många matcher, ersattes av Jonas Arntzen.

Styrka och effektivitet

Tala om islossning för Mora, som visade prov på imponerande styrka och effektivitet, samtidigt som Leksand slarvade på ett sätt vi inte sett tidigare i den här matchserien.

Efter mardrömsminuterna hade Leksand chansen att komma tillbaka när Mora drabbades av flera utvisningar. Men då storspelade Moramålvakten Christian Engstrand, som fick hoppa in i stället för Janne Juvonen.

Leksand reducerade visserligen till 2–4 i tredje perioden och skapade minimal spänning. Men detta var Moras kväll och nu väntar ett väldigt intressant möte i Leksand på onsdag.