Michael Haga Foto: Bildbyrån

Mora tog två viktiga poäng

Mora vände hemma mot Linköping. Mora låg inför den tredje perioden under med 0-2, men med två mål inom loppet av 72 sekunder i den tredje perioden lyckades dalalaget kvittera. Mora vann sedan matchen på straffar.

Linköping såg länge ut att gå mot en säker seger mot Mora. Linköping tog en 2-0 ledning i den andra perioden och Jonas Gustavsson storspelade för Linköping med 27 räddningar.

Men i slutet av den tredje perioden gjorde Mora två snabba mål inom 72 sekunder genom Ryan Johnston och Michael Haga, vilket innebar 2-2. Mora kunde sedan efter en händelserik förlängning vinna matchen efter straffar där Michael Haga satte den avgörande straffen.

Segern innebar två viktiga poäng i bottenstriden där dem jagar Örebro på tolvteplats.

Eftersom Örebro förlorade sin match mot Rögle så innebär det att Mora nu ligger på samma poäng som Örebro, men med sämre målskillnad.