Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
William Nylander och Adam Larsson under en träning. Foto: Bildbyrån

Mörkar kring planen med Nylander

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskaptenen Johan Garpenlöv väljer att mörka i vilken omgivning Torontostjärnan William Nylander ska matchas mot Norge.

– Först ska vi hitta en kedja åt honom som han hittar rätt i och sen ett powerplay där han ska hitta rätt, säger han till SVT Sport

Sverige hade en matchvärmning vid lunchtid, finländsk tid, inför söndagskvällens möte med Norge i ishockey-VM.

Nyinkomne Torontostjärnan William Nylander var en av tolv utespelare som valde att träna på is.

Ishockey-VM

– Det är en offensiv världsspelare som kommer in och hjälper oss med den offensiva produktionen. Det är en spelare som vi kan använda i powerplay och som kommer att hjälpa oss, säger Garpenlöv till SVT Sport.

Wallmark eller Kellman

Förbundskapten sade i går att det lutar åt att Nylander får antingen Lucas Wallmark eller Joel Kellman som center i sin enhet och att han förmodligen använder Torontostjärnan som ytterforward.

– Vi har funderat naturligtvis och kommit fram till någonting, men det släpper vi i kväll, säger Garpenlöv.

Nylander landade efter sin resa från Toronto i går och Garpenlöv har inga betänkligheter över att matcha forwardsstjärnan för fullt.

– Ja, det har alla gjort som har kommit in, de har spelat fullt ut i matcherna. Det finns inget att vänta på, säger han om Nylander, 26, som gjorde sin bästa NHL-säsong i karriären med 34 mål och 80 poäng på 81 grundseriematcher.

”Vill tillbaka till vinnarspåret”

Garpenlöv säger att alla är friska och redo för spel.

Efter fyra raka segrar åkte Sverige på lördagen på sin första förlust, 2–3 efter förlängning mot USA.

– Vi vill komma tillbaka till vinnarspåret, det var tråkigt med en förlust i går så vi vill vinna här i kväll, säger Oscar Lang, Leksandsdoldisen som fick pris som Sveriges bäste spelare mot USA.

Norge har vunnit två gånger hittills på fem spelade matcher och måste vinna i kväll för att ha en teoretisk chans att gå till slutspel. Sverige är redan slutspelsklart, men spelar för att bli topp två i gruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet