Möt hockeytalangerna i ny SVT-serie

Uppdaterad
Publicerad

Fem helt olika personligheter – men med en sak som förenar dem: viljan att bli nummer ett. Följ JVM-spelarna i den nya SVT Sport-serien Framtidens stjärnor.

SVT har följt fem av dagens mest lovande ishockeyspelare, samtliga aktuella i det svenska JVM-laget. Framtidens stjärnor är en serie om drömmar och strävan, men också om uppoffringar.

I serien bjuder även några av historiens största ishockeyspelare på råd och erfarenheter hämtade ur deras karriärer. Talangerna får också nyttiga tips från NHL-spelare – världens bästa liga – dit alla siktar.

Se serien i SVT Play här.

Avsnitt för avsnitt

Lucas Raymond tingades av svensklaget Detroit Red Wings som främste svensk 2020, nummer 4 totalt. Landets just nu mest spännande offensiva löfte får i det här avsnittet utmanas av Buffalos stjärna Rasmus Dahlin. Han får råd av självaste Nicklas Lidström, världens genom tiderna bäste back, och vi får träffa hela familjen där allting en gång började. Visste ni att brorsan Hugo var en större talang? Givetvis förekommer karismatiske Roger Rönnberg och Joel Lundqvist i detta avsnitt. 

Alexander Holtz har tingats av New Jersey Devils i den prestigefyllda förstarundan och är landets mest spännande målskytt. I det här avsnittet träffar vi hela familjen Holtz. Vi besöker rampen där passionen för målskytte föddes och han får träffa sin idol New York förste-center Mika Zibanejad. Han får också tips av legendaren Mats Sundin och Sveriges genom tiderna bäste målskytt Håkan Loob funderar om inte Holtz är spelaren att slå hans svenska målrekord.

Albert Johansson är tingad i andra-rundan av Detroit. Han är son till tidigare storspelaren Roger ”Ragge” Johansson som har ett OS-guld och tre SM-guld. Han jämförs med självaste Nicklas Lidström som också medverkar. I det här avsnittet får ni träffa familjen Johansson. Ni gör en insyn i Färjestads verksamhet och hur de förädlar Alberts fina talang. Legendaren Håkan Loob delar med sig av minnen från när Albert var en tvärhand hög.

Philip Broberg är tingad av Edmonton i den prestigefyllda förstarundan. I det här avsnittet får ni träffa spelaren som redan har ett NHL-kontrakt. En spelare med en unik skridskoåkning och ett driv att imponeras över. Vi hälsar på hos etablerade Edmonton och Tre Kronor-stjärnan Adam Larsson som är mentor åt Broberg.

Hugo Alnefelt är ett av Sveriges främsta målvaktslöften. Han var med och ledde svenska U18-landslaget till det historiska första guldet 2019. Tingad av regerande Stanley Cup-vinnaren Tampa Bay och om han själv får bestämma så kallas han för Hugo Boss. I det här avsnittet bjuds det på mycket humor men också mycket allvar. Alnefelt har bestämt sig. Han ska bli bäst i världen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.