Rooth inför Linköping-AIK: ”Linköping får gälla som favorit”

Uppdaterad
Publicerad

Två lag som utmanat toppklubbarna i SDHL. Nu möts Linköping och AIK i en match som du ser direkt i SVT i kväll.

Tabellfyran Linköping har en riktigt bra förstakedja och seriens just nu bästa målvakt. De möter att AIK som hittar ett bättre och bättre spel, som kan ge laget chansen att lämna nedre halvan av SDHL-tabellen.

”Levererar helt enkelt”

Båda lagen har lätt medvind, enligt Maria Rooth:

–  Både Linköping och AIK kommer in i onsdagens match med relativt bra självförtroende. AIK var nära att slå HV71 i lördags och kom därifrån med en poäng, precis som Linköping gjorde en kanonmatch mot seriens etta Brynäs efter vinsten med 5-0 mot Leksand på hemmais.

AIK har haft en säsong med flera svackor.

– Men nu verkar de ha hittat ett sätt att spela med mer fart, aggressivitet och struktur. Matchen mot HV71 visade vad laget är kapabelt till.

– Spelare som Line Bialik Oien, Erica Uden Johansson samt Lisa Johansson leder AIK i match efter match. De levererar helt enkelt. Landslagsbacken Linnea Hedin har kommit upp i en bättre nivå rent spelmässigt vilket ger mer kraft till laget från blålinjen.

”Nyckel för att klättra i tabellen”

Men Linköping är ett bättre lag, inte bara sett till tabellen, enligt Maria Rooth. Och har fördelen av hemmaplan.

– Linköpings Carly Bullock, Jennifer Wakefield och Linnea Johansson har bra offensiv utdelning, samtidigt som Stephanie Neatby i målet leder målvaktslligan med spektakulära nittiofem i räddningsprocent! Linköping släpper in otroligt få mål, och det är Linköpings framgångsrecept och nyckel för att klättra i tabellen.

– Linköping har vunnit de senaste bataljerna mot AIK och de får gälla som favorit i dagens match.

Du ser matchen i spelaren ovan.

Så ser du matchen

19.30-21.40 Linköping-AIK SVT24/SVT Play

Kommentatorer: Chris Härenstam och Maria Rooth

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.