Joel Mustonen matchhjälte för Örebro Foto: Bildbyrån

Mustonen ordnade extrapoängen

Joel Mustonen var skillnaden mellan lagen då Örebro hemmabesegrade Karlskrona i SHL-hockeyn på torsdagen.Mustonen gjorde ett mål och den avgörande straffen i 3-2-segern. Det var idel mål i numerära överlägen inför drygt 5 000 i Behrn Arena.

Mustonen styrde in ledningsmålet för Örebro när Henrik Nilsson satt utvisad för Karlskrona. Samme Nilsson satt i utvisningsbåset igen då Jakub Krejcik pangade in 2-0 i andra perioden.

Avsågade jumbon Karlskrona lyckades kvittera i tredje perioden. Julien Brouillette sköt in reduceringen i powerplay och vid Jesper Olofssons kvittering – bara nio sekunder före full tid – hade Karlskrona plockat ut målvakten.

Extrapoängen gick dock till Örebro efter straffmål av Daniel Viksten och Joel Mustonen.

Örebro säkrade definitivt spel i åttondelarna, medan Karlskrona sedan länge har varit klart för kvalspel.