Filip Forsberg. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nashville först att säkra slutspelsplats – Forsberg tvåmålsskytt

Uppdaterad
Publicerad

Två mål av svensken Filip Forsberg och två av lagkamraten Colton Sissons. Det gav Nashville Predators en 4-2-seger över Gabriel Landeskogs Colorado Avalanche och nu är Nashville, som första lag, helt klara för NHL-slutspel.

– Vi jobbar hårt, helt enkelt. Vi spelade sent igår kväll, kom hit sent, men ändå jobbar alla hårt. Det behöver inte vara vackert. Det handlar bara om att få jobbet gjort, säger Forsberg.

Nashville är i superform då de inte har förlorat under ordinarie speltid sedan de mötte Detroit Red Wings den 17 februari.

Colorado ledde med 2-1 efter att Landeskog hade gjort ledningsmålet, men sedan satte Forsberg fart.

Först kvitterade svensken och sedan var det också han som satte spiken i kistan till 4-2. Han är nu uppe i 20 mål på 57 spelade matcher den här säsongen.

Segern var än mer imponerande då Colorado kom från två raka segrar på bortaplan och har vunnit 14 av sina 17 senaste hemmamatcher. Däremot har Nashville tio raka segrar mot just Avalanche.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.