Foto: BILDBYRÅN

Andersson: ”Nästintill en drömlottning”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Jonas Andersson tror att de svenska lagen har stora chanser att gå långt i CHL-slutspelet efter dagens lottning av åttondelsfinalerna.

– Det är nästintill en drömlottning för svensk del, säger Jonas Andersson.

Jonas Andersson tycker att regerande CHL-mästarna Frölunda och Växjö är klara favoriter att ta sig vidare till kvartsfinal. Malmö har också en bra chans – medan Brynäs får det tuffast.

– Växjö är solklara favoriter mot Salzburg. Frölunda har så många skickliga spelare och har en härlig inställning till CHL, och ska absolut vidare. Malmö möter Trinec, och tjeckiska lag är alltid kluriga, men jag tror att hemmamatchen blir väldigt viktig. Brynäs har den tuffaste matchen bland svensklagen. Mannheim slog HV71 och har ett väldigt strukturerat spel. Även här blir hemmamatchen väldigt viktig, säger Jonas Andersson till SVT Sport.

Vilka är favoriter till att ta hem CHL-titeln?

Jag har hela tiden sagt Växjö för svensk del, men hade Zürich som favorit innan säsongen. De har inte riktigt kommit igång ännu, men vidhåller att de har en bra chans. Så Växjö är favorit, med Zürich och Frölunda som främsta utmanare. München, Tappara och Brno får vara outsiders, säger Jonas Andersson.

Åttondelsfinaler:

Tappara, Finland–JYP, Finland

Växjö, Sverige–Salzburg, Österrike

Zug, Schweiz–Brno, Tjeckien

München, Tyskland–Bern, Schweiz

Mannheim, Tyskland–Brynäs, Sverige

Nottingham, Storbritannien–Zürich, Schweiz

Malmö, Sverige–Trinec, Tjeckien

Frölunda, Sverige–Liberec, Tjeckien

Första mötet: 31 oktober eller 1 november.

Retur: 7 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.