Skäggige Kyle Palmieri kramas om av Jack Hughes. Även Dimitrij Kulikov njuter av att se skyttekungens återkomst i målprotokollet. Foto: TT

New Jersey en vinnare efter covid-stormen

Uppdaterad
Publicerad

New Jersey vann i natt mot Boston med 3-2. Det var andra raka vinsten efter ett drygt två veckor långt covid-uppehåll där 19 spelare var smittade.

– Det är galet hur fort den här sjukdomen sprids, säger forwarden Miles Wood.

Laget missade de sju första matcherna i februari efter ett covidutbrott 31 januari. Efter att 19 spelare var uppsatta på NHL:s covid-lista började laget att träna först i måndags. Dagen därpå i tisdags gjorde man comeback med att vinna derbyt mot New York Rangers med 5-2.

Det var turbulent att missa över två veckors spel medan allt fler spelare blev smittade, totalt 19 stycken.

Corona och idrott

– Det var väldigt olyckligt och det är galet hur fort den här sjukdomen sprids, sade forwarden Miles Wood till ESPN innan lagets seger mot NY Rangers.

Palmieri åter i målprotokollet

I natt gjorde Kyle Palmieri , som var förra säsongens bäste målgörare för laget, sina två första mål för säsongen.

Han gjorde 1-0 och 2-0, det sistnämnda i spel med en man mindre på isen efter en öppnande passning av Jesper Bratt.

– Med tanke på pandemin och det långa uppehållet hade det gått lång tid sedan senaste målet. Jag såg hur glada killarna var över att jag var tillbaka. Det betyder mycket för mig, säger Palmieri till AP.

Tiden i självkarantän gav tid för eftertanke.

– Man tänker över varje möjlig aspekt av vad som kan hända och vart den här sjukdomen kan ta vägen men förhoppningsvis är vi på väg tillbaka till full hälsa igen. Vi är tillbaka till att spela ishockey och göra det vi älskar, sade Palmieri till ESPN innan återkomsten tidigare i veckan.

Pavel Zacha gjorde det matchvinnande målet 3-1 efter ett fint samarbete med Andreas Johnsson i slutet av den andra perioden.

KLIPP: Milstolpe för Connor McDavid – snabb till 500 NHL-poäng (2 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet