• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Floppen Buffalo mot topplaget Pittsburgh i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Sämsta laget i ligan mot en av de positiva överraskningarna.

Lördagens NHL-match på SVT bör bara sluta på ett sätt, enligt expert Jonas Andersson.

– Pittsburgh är så klart jättefavoriter mot Buffalo, även om alla kan slå alla i NHL, säger han.

Buffalo har en blytung säsong och allt annat än missat slutspel för tionde året i rad vore en stor överraskning. Minst poäng i ligan och en svit bakom sig på rekordusla 18 förluster.

Sabres har på senare tid lyckats skrapa ihop några segrar. Skalpen mot topplaget Washington imponerade. Av svenskarna i laget har Victor Olofsson och Rasmus Asplund lyckats göra en del poäng.

– Jätteimponerad av Olofsson i fjol och hade nog väntat mig mer i år. Men tolv mål (näst bäst i laget) är inte dåligt i ett bottengäng. För det är sällan man i ett så dåligt lag ser en spelare som gör en makalös säsong, säger expert Jonas Andersson.

LÄS MERExperten om Rasmus Dahlins säsong: ”En mardröm”

”Superflopp”

Buffalos kapten Jack Eichel missar resten av säsongen på grund av diskbråck och Taylor Hall, invärvad så sent som inför säsongen, trejdades till Boston i veckan.

– Eichel och Hall har tillsammans spelat 58 matcher och gjort fyra mål totalt. Superflopp av båda. Buffalo har förlitat sig på att de skulle leverera, säger Jonas Andersson.

Crosby evigt ung

Pittsburgh saknar sedan ett tag en av sina två superstjärnor, Jevgenij Malkin, på grund av skada.

– Trist att Malkin är borta, en personlig favorit och den bästa spelaren jag har mött. Pittsburgh har ingen jättestark trupp på pappret men levererat över förväntan. Jäkligt bra säsong.

Sydney Crosby passerade nyligen milstolpen 1300 poäng. Enligt Andersson kan 33-åringen hålla på länge till.

– Fruktansvärt imponerande karriär. Så allround och blir fortfarande topp 10 i poängligan. Känns som han kan spela på hög nivå hur länge som helst. Man ska kolla på honom för att se hur hockey ska spelas på ett modernt sätt, ansvarstagande också.

Matchen sänds klockan 21.00 på lördag i SVT24/SVT Play. Kommentatorer: Chris Härenstam och Jonas Andersson. I studion: Dusan Umicevic och Mikael Renberg.

Se matchen Buffalo-Pittsburgh här:

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.