Rikard Grönborg är het efter dubbla VM-guld. Foto: TT.

NHL-intresse för Grönborg

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskapten Rikard Grönborg har tagit två raka VM-guld med Tre Kronor och nu jagas han av Carolina Hurricanes och Buffalo Sabres i NHL.

– Min tanke och plan är att fortsätta min tjänst som förbundskapten, säger Grönborg till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet har klubbarna bett om Grönborgs mobilnummer.

– Men de har väl huvudtränare? Det är bara det som är intressant för mig. Jag har inte pratat med dem. Men samtidigt har jag stängt av under VM, funderar Grönborg om intresset. Grönborgs största dröm ska dock vara att få träna ett NHL-lag.

Ishockey-VM

”Konstigt att ingen svensk varit tränare i NHL”

– Det har varit svårt genom åren för tränare från Europa att få chansen där borta. Sen kan man förstås tycka att det är konstigt att det är så många svenska spelare i NHL, men ingen svensk tränare. Men det är ligans general managers som tar besluten och de väljer ofta någon de känner, säger Grönborg till Expressen.

Generalsekreterare Tommy Boustedt har tidigare sagt att det inte går att leda landslaget från Nordamerika.

Men nu backar han lite från de uppgifterna. 

– Vi har en kompetent stab med bland annat Johan Garpenlöv och Peter Popovic. Vi får sätta oss ned med hela gänget och diskutera hur vi ska göra i framtiden, säger Boustedt till Aftonbladet.

Kontrakt över VM nästa år

Grönborg har kontrakt med Tre Kronor även över nästa säsong, till och med VM i Slovakien 2019.

Grönborg har lovat sin amerikanska fru att så småningom flytta tillbaka till USA där han tidigare bott i 20 år.

– Vi ska flytta tillbaka, absolut. När vi flyttade till Sverige drog jag på som fasen för frugan och sa ”tio år”. Nu har vi inne på åttonde året. Dealen vi har är att vi ska flytta tillbaka till USA, sa Grönborg i en intervju med Aftonbladet i januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet