Henrik Lundqvist tränar med Frölunda. Foto: TT Nyhetsbyrån

NHL röstar om slutspel med 24 lag

Uppdaterad
Publicerad

NHL kan vara på väg att dra i gång igen.

Enligt nyhetsbyrån AP har spelarfackets styrelse inlett en omröstning om ett slutspel med 24 lag.

Redan i dag kan ett beslut fattas enligt nyhetsbyrån.

I mitten av mars avbröts NHL-säsongen med anledning av coronavirusets spridning. När hockeyligorna i Europa avslutade säsongen i förtid har inte NHL gett något besked, men nu kan NHL vara på väg att dra igång igen.

Enligt AP inledde spelarfacket i natt en omröstning om ett slutspel med 24 lag istället för ordinarie 16 lag. Ett resultat kan vara klart fredag kväll lokal tid, skriver nyhetsbyrån och hänvisar till anonyma källor.

Klar för andra rundan

Enligt förslaget kommer de fyra högst placerade lagen i varje konferenstabell stå över den första omgången. I öst är det Boston, Tampa, Washington och Philadelphia och i väst St. Louis, Colorado, Vegas och Dallas. Åtta lag från varje konferens kommer mötas i en typ av play-in för att möta de högst placerade lagen.

– Jag tror vi aldrig kommer få till ett perfekt scenario där alla är glada och nöjda, sade Nashvilles Ryan Johansen innan mötet:

– Det viktigaste är att alla kan komma överens och vara nöjda med beslutet som fattas.

ARKIV: Henrik Lundqvist: ”Funderade nästa varje timme” (3 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.