NHL-stjärnans svar på Forsbergs kritik: ”Tar det inte personligt”

Uppdaterad
Publicerad

I SVT:s NHL-sändning i lördags kritiserade Peter Forsberg Colorados centerstjärna Matt Duchene för att inte ge allt för laget. Men Duchene tar inte legendarens kritik särskilt hårt.

– Vi har en jättebra relation. Jag tar det inte personligt, utan jag tror han enbart kommenterar en situation, säger han enligt NHL:s sajt.

Matt Duchene sägs vilja bort från Colorado Avalanche och flera traderykten har florerat. Det var därför Forsberg gick hårt åt stjärnan.

– Sätt honom på läktaren. Det är väldigt svårt att ha en spelare som inte ens vill vara i laget, sade han i SVT:s NHL-studio.

”Olyckligt”

Duchene vill ändå inte göra någon stor grej av kritiken från svensken som är en legendar i Colorado och som var en av hans stora hjältar som barn.

– Det är förstås olyckligt att det blåses upp så här stort. Men jag har fortfarande samma beundran och respekt för honom som spelare och människa, säger Coloradocentern.

Tränaren håller inte med Forsberg

Inte heller tränaren Jared Bednar håller med Forsberg.

– Det är svårt för någon som är utanför vårt omklädningsrum att säga sådär. De här killarna har spelat ihop länge nu och vi fokuserar på att vinna ishockeymatcher och Duchene är en stor del av det.

LÄS MER: Peter Forsberg sågar stjärnan: ”Sätt honom på läktaren”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.