Oroade spelare efter att St. Louis-backen Jay Bouwmeester kollapsat i avbytarbåset. Foto: TT

NHL-veteranen kollapsade i båset – matchen avslutades

Uppdaterad
Publicerad

NHL-veteranen Jay Bouwmeester, 36, kollapsade plötsligt i båset och fick föras akut till sjukhus i ambulans.

Då avslutades matchen mellan St. Louis och Anaheim abrupt.

Enligt klubben drabbades Bouwmeester av hjärtproblem, men är nu vid medvetande och vaken.

Nattens NHL-match i Honda Center mellan Anaheim och gästande St. Louis avbröts bara tolv minuter in i den första perioden.

Bortalagets Jay Bouwmeester kollapsade då i avbytarbåset och fick föras ut ur arenan på bår för att föras akut till sjukhus i ambulans.

”På grund av en medicinsk nödsituation kommer kvällens match att avslutas och spelas färdigt ett annat datum”, stod att läsa på jumbotronen.

Drabbades av hjärtproblem

St. Louis berättar i ett pressmeddelande att Bouwmeester drabbats av hjärtproblem.

”Han kollapsade på bänken efter ett avslutat byte. Som tur var kunde vi stabilisera Jays tillstånd med hjälp av läkare på plats. Han var vaken och kunde röra alla kroppsdelar när han transporterades till sjukhuset”, skriver klubben och fortsätter:

”Jay är vid medvetande och vaken men ska nu genomgå ytterligare undersökningar. Vi återkommer med en uppdatering kring Jays tillstånd under onsdagen”.

Sju svenskar på plats

Flera svenskar fanns i arenan: Bouwmeesters lagkamrater Alexander Steen, Oskar Sundqvist och Carl Gunnarsson, samt Anaheims Jakob Silfverberg, Rickard Rakell, Hampus Lindholm och Jacob Larsson.

Bouwmeester gick som trea i draften 2002 och har gjort 424 poäng (88+336) på 1240 matcher i NHL. Han vann Stanley Cup med St. Louis förra säsongen och har bland annat vunnit två VM-guld (2003 och 2004) samt World Cup (2004) med Kanada.

NHL

Anaheim Ducks logo

Anaheim Ducks

2 - 4

St. Louis Blues logo

St. Louis Blues

1-2, 1-1, 0-1
Honda Center, Anaheim, CA
Publik: 16195

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.