Nieminen med hattrick i Luleås hemmaseger

Petra Nieminen gjorde tre av målen när Luleå hemmabesegrade jumbon Leksand med 7-1 i SDHL. Luleå tog andra raka segern och hänger på i toppen av tabellen.

Regerande mästaren Luleå hade inga problem att manövrera ut Leksand på hemmaplan. Efter knappa två och en halv minut gav Petra Nieminen Luleå ledningen. Samantha Hanson kvitterade visserligen strax därefter.

Men Luleå växlade upp och efter två perioder ledde laget med 3-1 innan Petra Niemninen gjorde sitt andra för kvällen. Senare gjorde hon även 6-1, hennes tolfte för säsongen vilket gör henne till tredje bästa målskytt i ligan. Johanna Fällman gjorde sitt andra för matchen och fastställde slutresultatet, 7-1.

Andra raka för Luleå som nu befinner sig på fjärdeplats, tre poäng bakom Djurgården.

ARKIV: Träffa hockeyfamiljen Minatsu Murase och Robin Kovacs (12 september 2019)