Danijela Rundqvist går till attack mot Leif Boork – en kritik förbundskaptenen tar med lugn. Foto: Bildbyrån

Förbundskaptenens svar efter Rundqvists attack

Uppdaterad
Publicerad

I Sportpodden gick före detta landslagsstjärnan Danijela Rundqvist till attack mot Damkronornas förbundskapten, Leif Boork. – Det är sorgligt. Vi har en förbundskapten som inte klarar av starka individer som tycker något annat än honom, säger hon. Leif Boork svarar på kritiken: – Jag måste säga att jag sover ganska lugnt när jag hör den kritiken komma från det hållet, säger Boork till SVT Sport.

Leif Boork har flera gånger fått hård kritik för sina laguttagningar. Allra mest då han valde att peta Sveriges absolut bästa spelare, Emma Eliasson inför VM 2016. Till VM 2017 fick Eliasson fortsätta stå utanför laget, och så även Jenni Asserholt, ansedd som SDHL:s vassaste forward.

Rundqvist: ”Vi har ett problem i svensk damhockey”

I Sportpodden riktar Rundqvist, som gjort över 200 landskamper med Damkronorna, hård kritik mot Boork.

– Vi har ett problem i svensk damhockey. Att vi inte tar ut de bästa spelarna, och tar hand om de som finns. Just för att vi har en förbundskapten som inte klarar av starka individer som tycker någonting annat än honom, säger hon.

– Det är sorgligt att det blir så. Jag tror man skulle behöva gå till förbundskaptenens chefer och ifrågasätta dom. Hur man kan ha kvar en sådan person på en sådan plats?

SVT Sport kontaktade Leif Boork för att ge honom chansen att bemöta kritiken. Och den frispråkige förbundskaptenen säger att han är trött på den här debatten som pågått under en längre tid.

Boork: ”Det är ganska tröttsamt”

– Jag tycker att detta är ganska tröttsamt, det är inte första gången hon går ut och kritiserar mig. Jag tror att det kan ha lite andra orsaker än de hon lyfter fram också. Jag måste säga att jag sover ganska lugnt när jag hör den kritiken komma från det hållet. Något mer vill jag inte kommentera. Jag tar den kritiken med upphöjt lugn, säger han.

Vad menar du med att det grundar sig i andra saker?

– Det är klart att den grundar sig i andra saker också, vad det kan vara vill jag inte spekulera i. Jag vet inte hur noga du har hängt med i den här debatten, men detta har jag sagt tusen gånger förut. Och jag tycker att det är ganska tröttsamt att lyssna på de här argumenten som i grunden handlar om andra saker än de fakta som hon drar upp. Jag fäster inget avseende vid det faktiskt, för jag tycker inte att det är något att bemöta.

Vad är annars din relation till Danijela Rundqvist i dag, med tanke på hennes position som sportchef i Djurgården?

– Professionell...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer