Pettersson och Bäckström firar med lagkamrater. Foto: TT

Ny poängfest av Nicklas Bäckström

Uppdaterad
Publicerad

Nicklas Bäckström stod för fyra assist, varav samtliga till Alexander Ovetjkins hattrick, när Detroits slogs med 6-2.

Även Elias Petterssons poängfest fortsatte i natt med ett mål och en assist.

Nicklas Bäckström assisterade vid samtliga Ovetjkins tre mål – till 3–0, 4–0 respektive 6–1 – när ryssen gjorde hattrick.

Och Gävlesonen fick totalt fyra assist, i och med att han också var med vid 5–0, inslaget av stjärnan T J Oshie som återkom efter ännu en skada.

– Han är en fantastisk kille, fantastisk spelare, så det var härligt att ha honom tillbaka, säger Bäckström efter matchen om Oshie.

”Säsongen är prioriteten”

Svensken förklarar att Washington är inne i en bra period just nu.

– Säsongen är prioriteten, man fortsätter bygga sitt lag och få alla roller intakta. De senaste matcherna har vi haft bättre försvarsspel, vi har spelat mycket snabbare i neutral zon, det är då vi är svåra att möta.

För knappt två veckor sedan gjorde Bäckström själv hattrick, för andra gången i sin NHL-karriär, delvis framspelad av Ovetjkin i en seger mot New Jersey.

Han är nu delad bäste svensk i NHL:s poängliga tillsammans med Gabriel Landeskog på 38 poäng. Landeskog gjorde fyra poäng, 2+2, när Colorado föll med 4-6 mot Edmonton.

Nya Pettersson-poäng

Elias Pettersson fortsätter också att ösa in poäng. Den svenske rookien stod för ett mål, ett turligt sådant då pucken styrdes på honom och in, och en assist när hans Vancouver slog Columbus med 3-2.

– Ett av mina mest tursamma mål, men jag fick det, säger 20-åringen, om 2–2-målet, enligt nhl.com.

– Vi trodde hela tiden på oss själva, att vi kunde hitta ett sätt att vinna, säger Pettersson, som nu har gjort tio poäng på de senaste fyra matcherna.

Totalt har han gjort 32 poäng, 13 fler än den näst bäste rookien, Colin White.

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

6 - 2

Detroit Red Wings logo

Detroit Red Wings

3-0, 2-0, 1-2
Capital One Arena, Washington
Publik: 18506

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.