Henrik Lundqvist Rangers har det tungt mot Carolina. Foto: TT

Ny seger för Carolina – Rangers illa ute

Carolina ser ut att kunna göra processen kort med New York Rangers. I det andra mötet i bäst av fem lyckades Hurricanes göra fyra mål på Henrik Lundqvist, och har nu 2-0 i matcher.

Henrik Lundqvist fick chansen i målet igen för New York Rangers. Men även den här gången skulle matchen sluta lika dystert som den första. Redan andra skottet smet igenom Lunkans armhåla när Andrei Svetjnikov sköt. Det skulle dock inte vara enda gången som ryske talangen överlistade svenske målvakten.

Svetjnikov gjorde även 2-1 tidigt i andra perioden när han med en riktig kanon från högra cirkeln som placerades i nättaket. Carolina utökade ledningen minuten senare, och höll fast vid 3-1-ledningen till tredje perioden.

Hattrick av Svetjnikov

Där var det nog många som förväntade sig att Rangers skulle göra allt för att komma närmare. Men det blev motsatsen. Carolina tog totalt kommando i tredje och med sex minuter kvar kom det definitiva avgörandet när duon Sebastian Aho och Andrei Svetjnikov kom i en spelvändning. Aho till Svetjnikov som la pucken högt, otagbart för Lundqvist, och sköt sitt tredje mål för matchen.

Segern för Carolina innebär att de nu är en seger från ett avancemang till slutspelet. För Rangers krävs det alltså tre segrar på tre matcher för att säsongen inte ska vara över.