Ny seger för Linköping – utökar serieledningen

En första period där allt gick emot.

Trots det vann Linköping sin sjunde match – och utökar serieledningen efter Malmös förlust mot Växjö.

– Det finns mycket som jag är nöjd med, säger Linköpings tränare Tommy Jonsson till C More.

Det blev ingen bra första period för Linköping i hemmamatchen mot Timrå.

Laget tog förvisso ledningen i den 10:e minuten, men strax dessförinnan hade lagets försvarskugge Almen Bibic åkt på en allvarlig skada och blivit liggande på isen i flera minuter, innan han bars ut med nackkrage.

Mardrömsminuter

Mindre än två minuter efter ledningsmålet hade Timrå dessutom hunnit med att göra två mål och ta ledningen, och där och då fanns det inte mycket för hemmafansen att glädjas över.

Men det skulle vända.

Kanske var Linköpingsspelarna skakade av Bibic skada, för i den andra och tredje perioden tog laget över spelet igen. Först tog de tillbaka ledningen till 3–2 efter två mål i den andra perioden, därefter kunde Dan Pettersson sätta spiken i kistan i den tredje perioden med 4–2-målet.

Utökar serieledningen

– Vi möter ett bra lag med bra självförtroende. Jag tycker Timrå har utvecklat sitt spel, de är giftiga i sina omställningar och har ett lag med hög fart och energi. Matchen går lite i vågor men i det stora hela finns det mycket som jag är nöjd med, säger Linköpings tränare Tommy Jonsson till C More.

Segern betydde Linköpings sjätte raka hemmavinst. Laget går dessutom upp i serieledning med fem poäng försprång mot tvåan Malmö, som samtidigt förlorade kvällens match mot Växjö.

För Timrås del innebar förlusten årets andra raka nollpoängare, och laget parkerar på en sjundeplats efter sju spelade matcher.