Mora-spelare jublar efter segern mot FBK Foto: Bildbyrån

Ny seger för nästjumbon Mora – vann mot tvåan

Uppdaterad
Publicerad

Mora tog sin tredje hemmaseger på fyra försök, och sin andra seger i rad, när man vann med 3-0 mot tvåan Färjestad – som med förlusten missade chansen att ta serieledningen.

Efter storsegern i förra omgången, 6-1 mot Brynäs, så lyckades Mora rida vidare på framgångsvågen – 3-0-segern mot FBK imponerade.

– Sett över hela matchen är Mora aggressivare än oss och de vinner rättvist, sa Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More.

Matej Stransky satte 3-0-målet i tom kasse och trots en kraftig övervikt i antal skott mot mål så lyckades inte Färjestad näta.

– Vi har målchanser för att vara med i matchen, men gör man inte mål får man ingen energi, fortsatte Pennerborn.

Övriga målskyttar för Mora var Spencer Abbott, som snyggt satte pucken efter en soloprestation, och Michael Keränen som inledde målskyttet redan i matchens andra minut.

För Färjestad hade en vinst inneburit serieledning. Mora ligger fortfarande nästsist och har sex poäng upp till säker mark. Sex omgångar återstår.

SHL

Mora IK logo

Mora IK

3 - 0

Färjestad BK logo

Färjestad BK

1-0, 0-0, 2-0
Jalas Arena, Mora
Publik: 4500

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.