Ny show av Nylander när Sverige vann rysare mot Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

William Nylander fortsätter att visa högform i VM. 23-åringen svarade för tre poäng när Tre Kronor – med nöd och näppe – besegrade Schweiz med 4-3.

Nu har Torontostjärnan chans att bli bästa svenska poängplockare på 57 år.

– Spelar man med grymma spelare är det inte svårt. Det är bara att passa pucken så går den in i mål, säger han till SVT Sport.

Finalreprisen mellan Sverige och Schweiz från fjolårets VM-turnering i Danmark blev en riktigt jämn historia i Bratislava.

Schweizarna tog ledningen i tidigt i den första perioden, på en kontring, genom Sven Andrighetto. Därefter vände Tre Kronor på tillställningen genom Alexander Wennberg och William Nylander.

Ishockey-VM

57 årig notering

Men det skulle komma mer från Nylanders klubba. 23-åringen spelade nämligen fram Erik Gustafsson till 3-2-målet och friställde lagkaptenen Oliver Ekman-Larsson till matchavgörande 4-3 med knappt tio minuter kvar av den tredje perioden.

– Det var puls nere på bänken. Jätteskönt med tanke på hur det varit de senaste matcherna där det egentligen varit avslaget. I dag var det långt ifrån fläckfritt, men någonting vi gjorde bra idag var att vi kämpade hårt, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

För Nylander har det här mästerskapet blivit en enorm poängsuccé. I dag kom poäng 11, 12 och 13, vilket innebär att han är i egen poängligaledning fem matcher in i VM.

– Spelar man med grymma spelare är det inte svårt. Det är bara att passa pucken så går den in i mål, säger han till SVT Sport.

1962 gjorde Nisse Nilsson 17 poäng i VM i Colorado Springs, på sju matcher. Det är en notering som stått sig i 57 år. Frågan är om Nylander kan utmana den noteringen. Redan på måndag får han en ny chans när Sverige möter Lettland.

VM

Sverige logo

Sverige

4 - 3

Schweiz logo

Schweiz

1-1, 2-1, 1-1
Bratislava
Publik: 9085

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet