Vegas Golden Knight kvitterade till 1-1. Foto: TT

Ny Vegasskräll – utjämnade i semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Vegas Golden Knights fortsätter att skrälla i NHL-slutspelet. I natt kvitterade man till 1-1 i semifinalen mot Winnipeg efter seger med 3-1 på bortais.

– Vi visade hockeyvärlden att vi har rätt att vara här, säger Jonathan Marchessault.

Jonathan Marchessault blev tvåmålsskytt och utsågs till en av matchens bästa spelare. Först satte han 2-0 i slutet av den första perioden och i den sista perioden kom mål nummer två.

William Karlsson låg bakom målet när han med en passning i sidled öppnade upp spelet. Trots en tuff tackling hittade pucken rätt till Reilly Smith som i sin tur avancerade en bit innan han spelade Marchessault som stänkte dit 3-1 till Vegas.

– Jag hörde att han (Reilly Smith) ropade, så allt jag behövde göra var att försöka få in pucken till mitten av banan, säger William Karlsson till Expressen.

Lagkamraten Nate Schmidt var imponerad över svenskens passning.

”Sjukt bra”

– Det var en helt otrolig framspelning av William Karlsson. Att den här tiden på året i en sådan här match ha förmågan att under de omständigheterna få fram pucken så perfekt är sjukt bra, sa backen när han intervjuades av NBC Sports efter matchen.

Kyle Connor gjorde Winnipegs enda mål i den tredje perioden. Bortalaget Vegas vann med 3-1 och utjämnade därmed till 1-1 i semifinalserien.

– Jag är definitivt nöjd med vår insats i kväll. Vi visade hockeyvärlden att vi har rätt att vara här, säger Marchessault vid presskonferensen efter matchen.

Nu väntar två matcher på hemmais för Vegas.

Winnipeg-Vegas 1-3 (0–2, 0–0, 1–1)

Winnipeg: Kyle Connor. Målvakt: Connor Hellebuyck 89,3 procent.

Vegas: Jonathan Marchessault 2 (William Karlsson 1), Tomas Tatar. Målvakt: Marc-Andre Fleury 96,8 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.