Nylander knockad – tvingades bryta

Publicerad

Ett frustrerat Schweiz tog till fula medel för att få stopp på Sverige. William Nylander tacklades tufft i mittzonen och Chris Egli tilldömdes matchstraff. – Den är riktigt ful, han borde bli avstängd, säger lillebror Alexander Nylander till SVT Sport. Även Adrian Kempe tvingades bryta efter en smäll mot huvudet.

Nylander drev pucken i mittzon innan han stoppades bryskt av Chris Egli, med en tackling från ”blind side”.

– Det är en rejäl tackling, solklart matchstraff, säger SVT:s expert Patrik Ross.

Sveriges nummer 21 blev liggandes på isen ett tag innan han tog sig ut i båset och sedermera till omklädningsrummet. Nylander lämnade senare arenan i Helsingfors för att undersökas.

– Det ser ut som en solklar hjärnskakning, då är han tyvärr borta i minst sju dagar, säger SVT:s expert Mikael Renberg.

Efter matchen kommenterade Juniorkronornas läkare Sofia Sunnerud Nylanders skada:

– William är under observation. Vi kan inte säga hur länge han blir borta.

– Han mår bättre och vilar ut. Vi vill inte uttala oss mer i detalj om skadan. Han har undersökts på sjukhus.

Flera tuffa skadesmällar

Eglis tackling mot huvudet på Nylander den äldre innebar Schweiz andra matchstraff, det första tilldelades Fabien Heldner efter en tackling mot Joel Eriksson Ek, som blödde ymnigt men kunde fortsätta spela.

Drygt halvvägs in i den andra perioden tvingades Adrian Kempe bryta matchen, märkbart groggy, efter att ha tacklats och dunkat huvudet i plexiglaset.

– Jag tränar förhoppningsvis imorgon. Jag har inga symptom. Det var lite mitt fel att jag fick smällen, säger Kempe till SVT Sport som lugnande besked.

Och i tredje tackade Axel Holmström för sig sedan han träffats i ansiktet av en schweizisk klubba.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer