Nylander om drömmålet: ”Bara att försöka hänga dit den”

William Nylanders matchavgörande 2-1 i kvartsfinalen mot Schweiz var hans sjätte mål i VM och med tolv poäng ligger han trea i turneringens poängliga.

– Det var en grym passning från Oliver (Ekman Larsson) som skapade läget sen så var det var bara att försöka hänga dit den, säger han till SVT Sport.

13 minuter in i andra perioden bröt 21-åringen en tung schweizisk press mot Henrik Lundqvist med ett riktigt klassmål. Oliver Ekman Larsson hittade fram till honom i mittzon där han var stark och skrinnade förbi två försvarare innan han lyckades peta in pucken mellan benen på målvakten.