Ett av målen med projektet är att konkurrera om mästerskapsmedaljer. Foto: TT

Nytt projekt ska lyfta dam- och flickishockey

Uppdaterad
Publicerad

Projektet Svensk ishockeys dam- och flicksatsning 2021-2030 backas bland annat av förbund, ligor och SDF.

Syftet är med satsningen är att få antalet spelare att öka och göra svensk damishockey konkurrenskraftig.

– Den stora utvecklingspotentialen för svensk ishockey ligger på damsidan, säger Johan Stark, generalsekreterare på ishockeyforbundet.

Satsningen har som mål att öka antalet spelare i svensk ishockey samt att erbjuda bra utvecklingsmiljöer utifrån målgruppens behov. Det ska inte heller spela någon roll var i landet man befinner sig.

Man ska bland annat kartlägga varför flickor fortsätter samt varför de slutar att spela. Man ska också arbeta närmare varandra och hitta gemensamma strategier för vidare utveckling.

– Med den gemensamma bilden att vi ska utveckla hela vår verksamhet, dels växa som idrott, men också höja kvalitén i allt vi gör för att få ännu bättre ligor och bli internationellt konkurrenskraftiga i framtiden. och börja tävla om medaljer på OS och VM så känns det helt rätt att vi nu startar igång det här projektet, säger Anders Lundberg, Spelar- och ledarutvecklingsansvarig på Svenska ishockeyförbundet till deras hemsida.

ARKIV: Stadler tangerade poängrekordet i SDHL (5 februari 2021)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Brynäs Lara Stalder slog nytt poängrekord SDHL. Foto: TT
 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer