OAR förlorade oväntat mot Slovakien

Herrhockeyn är igång i Pyeongchang och Olympiska aktiva från Ryssland, OAR, är favorittippade.

Men i premiärmatchen mot Slovakien förlorade ryssarna oväntat med 2-3.

Inledningsmatchen blev en kalldusch för OAR som med ett stjärnspäckat lag väntas nå OS-final, minst.

Men det var nåt som inte stämde med OAR som hade fem powerplay men lyckades inte göra ett enda mål under dem.

Pyeongchang 2018

– De gjorde mål i powerplay det gjorde inte vi. Det är skillnaden. Vi måste fundera över våra misstag och inte gör dem igen, säger KHL:s poängkung Ilja Kovaltjuk i Kanal 5:s sändning.

Ledde med 2-0

OAR öppnade starkt och satte två snabba mål inom de fem första minuterna av matchen. Målskyttarna Vladislav Gavrikov, som till varadags spelar med Ilja Kovaltjuk i Sankt Petersburg, och Kiril Kaprizov gav OAR den väntade ledningen och många trodde kanske att en utskåpning var på gång.

Slovakien vände och vann

Men innan första perioden var slut hade Slovakien kvitterat tack vare Peter Olvecky och Martin Bakos.

2-2 höll sig genom andra perioden och med drygt tio minuter kvar att spela satte Peter Ceresnak 3-2 till Slovakien som hade vänt matchen och skrällen var ett faktum.