Alexander Nylander vann poängligan i JVM ifjol. Nu är det oklart om han blir med i Buffalo. Foto: Bildbyrån

Oklarhet kring JVM-stjärnans medverkan: ”Klubben vill avvakta”

Uppdaterad
Publicerad

I fjol vann Alexander Nylander hela JVM-turneringens poängliga och han får vara med i år igen. Men om han kommer att delta är fortsatt oklart då det är hans klubb, Buffalo Sabres, som bestämmer.

– Man vill avvakta till efter den här helgen och början på nästa vecka, säger Alexanders pappa, Michael Nylander, i SVT:s studio under nattens NHL-sändning.

Alexander Nylander har spelat två raka JVM för Sverige. Ifjol blev han lagets bästa poängplockare och hamnade på en delad förstaplats i turneringens totala poängliga.

”Vill avvakta till efter helgen”

Han kan spela turneringen i år igen och befinner sig i dag i just Buffalo – där JVM äger rum – och spelar med farmarlaget där. Men om det blir något JVM eller ej för Nylander, det bestämmer klubben.

JVM i ishockey

– De vill se vilken som är den bästa vägen för Alex att utvecklas. De har haft en del skador uppe i Buffalo och man vet inte hur situationen ser ut, vilket då gör att man vill avvakta till efter den här helgen och början på nästa vecka, sade pappa Michael Nylander under SVT:s NHL-sändning.

”Har inställningen att spela i NHL”

Hur tror du att Alexander själv tänker i det här läget?

– Han har inställningen att spela i NHL. Han står ju under Buffalo och deras ”staff”, så han kommer att lyssna där och se vad de tycker är bästa vägen för att de ska få honom dit de vill ha honom och det är till NHL.

Vad tror du kommer att hända?

– Vi får se om den bästa vägen är via JVM och att få spela det på hemmaplan vilket är en fantastisk upplevelse. Junior-VM är så stort i hockeyvärlden, så det är en jätterolig turnering att delta i. Jag har själv spelat två gånger och det är bland de starkaste minnena som jag har ifrån min egen karriär, sade Michael Nylander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet