Stockholm Nord jublar efter TV-puckvinsten 2019. Foto: Bildbyrån

Oklart hur TV-puckens slutspelslag utses

Uppdaterad
Publicerad

Kvalet till TV-pucken, som skulle dra igång inom kort, är inställt på grund av den senaste tidens ökade coronasmitta.

Det meddelade Svenska Ishockeyförbundet på fredagen, som ändå siktar på att slutspelet ska kunna genomföras.

– Det är otroligt tråkigt, det är så många killar och tjejer som har drömt om att få börja kvalspela, säger Anders Larsson, ishockeyförbundets ordförande till SVT Sport.

Det var efter ett möte med Folkhälsomyndigheten som ishockeyförbundet beslutade att kommande TV-puckskval ställs in.

Men slutspelet, som är planerad att genomföras under sista helgen i oktober i Umeå, står för tillfället fast. Men då ska tävlingsorganisationen komma fram till hur man på ett smittsäkert sätt kan låta de åtta pojk- och åtta flicklagen genomföra slutspelet.

TV-pucken

Seedar kanske slutspelslagen

Ett annat problem är hur man ska banta antalet lag ner till de åtta som ska spela kvartsfinal. Det kan bli problem med 21 distrikt med pojklag och något färre flicklag.

– Det blir tävlingsorganisationen som får titta på det. Det kan bli någon slags seedning av lagen, säger Anders Larsson. Det är jättetråkigt att ta ett sånt beslut. Det blir drömmar som går i kras.

Anders Larsson poängterar att ishockeyn vill bidra med att bekämpa smittspridningen och att man ska kunna spela TV-pucken på ett säkert sätt.

– Vi räknar med att få ett beslut innan förbundsstyrelsens möte den 13 oktober om och hur det blir med TV-puckens slutspel.

KLIPP: Se alla målen i TV-puckrysaren (3 november 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TV-pucken

Mer i ämnet