Foto: Bildbyrån

Sallinen hjälte för Örebro i förlängningen

Uppdaterad
Publicerad

Örebro tog kommandot från start och kunde till slut besegra serieledarna Växjö med 3-2. Växjö som saknade fem juniorer, däribland succéspelaren Elias Pettersson.

När serieledande Växjö kom till Örebro saknade de fem spelare som är iväg på JVM-spel. Däribland SHL:s stora utropstecken såhär långt den här säsongen Elias Petterson.

Det var Örebro som hade tog initiativet och knappt två minuter in i första perioden hade Libor Hudacek, som var petad förra matchen, satt 1-0 för hemmalaget.

Men Växjö svarade i slutet av första, skott från Eric Martinsson och styrning från Andrew Calof reulterade i kvitterat 1-1.

Sallinen avgjorde

När sedan samme Calof missade ett friläge efter att Örebro återigen tagit ledningen såg det inte bra ut för Växjö. Men när bortalaget fick chansen i numerärt överläge tog de den som så många gånger för. En av säsongens stora förvåningar Joel Persson satte kvitteringen 2-2 i power play, backens 17:e poäng såhär långt i pp.

Växjö hade sedan chansen att avgöra i just numerärt överläge. Istället gick matchen till förlängning och 1.16 in i den kunde Jere Sallinen avgöra för Örebro. 3-2 målet var Sallinens första mål på nio matcher.

Växjö fortsätter att toppa tabellen nio poäng före Djurgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.