Örebro en seger från semifinal

En seger.

Det skiljer Örebro från en semifinalplats.

Örebro har 3-0 i matcher mot Leksand efter storseger med 7-1 på onsdagkvällen.

Närkingarna har satt dalalaget i ett mycket jobbigt läge med ledning 3-0 i matcher i kvartsfinalserien.

Leksands försvarsspel var otajmat och när Örebro var effekivt i sina kontringar blev Leksand väldigt sårbart.

Dessutom var Örebros Emil Larsson glödhet i offensiven.

Först dribblade han av både Leksandsbackar och målvakten Janne Juvonen innan han satte 1-0.

Han sköt också 3-0 sex minuter in i andra perioden med ett rappt skott förbi Juvonen.

Då fick den finländske Leksandsmålvakten nog – och förre Örebromålvakten Axel Brage byttes in i buren.

Det hjälpte föga.

Örebro gjorde både 4- och 5-0 innan mittperioden var slut.

Leksand fick till slut näta genom Martin Karlsson. Men det blev bara ett tröstmål.

I den tredje perioden fastställde 18-årige junioren Filip Barklund (hans första SHL-mål) och kroaten Borna Rendulic slutresultatet till 7-1.

Leksand måste ta fyra raka segrar

Tredje perioden blev också lite grinig.

Först tacklades Leksandsbacken Mirco Müller, som inte kunde parera tacklingen från Ludvig Rensfeldt, utan åkte rakt in i sargen med huvudet före och blev liggande.

Han kunde dock resa sig, men fick ledas av isen och tvingades bryta matchen.

Kort senare fick Leksands Fredrik Norén matchstraff efter att ha gått en fight med nämnde Ludvig Rensfeldt.

Det är kraftig fördel Örebro i jakten på semifinal.

Leksands måste vinna den fjärde matchen i morgon torsdag – annars får laget gå på semester.

– Jag kan lova er att det här inte är slut än. Vi har haft tre olika matchplaner, nu får vi hitta på något nytt, säger Leksandscoachen Björn Hellqvist till C More efter matchen på onsdagskvällen.

Ett orosmoment för Örebro inför morgondagen kom i matchens sista minuter. Målvakten Jhonas Enroth tvingades bryta matchen med en misstänkt skada – och hans status inför den fjärde matchen är i nuläget oklar.