Örebro vann igen och jagade bort spöke Foto: Bildbyrån

Örebro vann igen och jagade bort spöke

Örebro besegrade SHL-jumbon Rögle med 2–0.

Och tog andra hemmasegern inom loppet av två dygn samtidigt som Röglespöket jagades bort.

Närkelaget hade radat upp fyra förluster – men efter landslagsuppehållet har Örebrosupportrarna redan hunnit jubla över två segrar i Behrn arena. På tisdagen vände Örebro till seger mot topplaget Skellefteå och på torsdagskvällen kom alltså nästa trepoängare.

Läget blir däremot alltmer dystert i Ängelholmslaget där det har stormat rejält den senaste månaden. Anders ”Masken” Carlsson har slutat som sportchef och Anders Eldebrink som tränare. Matchen i tisdags mot Mora var lagets första utan Eldebrink i båset – men det blev knappast någon omedelbar tränareffekt utan i stället en rejäl 1–6-smäll. Och i Örebro åkte krislaget på åttonde raka förlusten.

Annars har Rögle varit rena skräckmotståndet för Örebro. Inför mötet hade gästerna sju raka vinster mot närkingarna i SHL.

Men publiken bjöds inte på någon sprudlande målfest – första perioden förblev avslagen och mållös. Först efter halva matchen direktsköt Örebros formtoppade Tom Wandell in första målet från skottsektorn, snyggt framspelad av Libor Hudacek i spel fem mot fyra. Wandell gjorde därmed sitt femte mål för säsongen och tangerade målskörden från den gångna.

Förra året återvände Wandell till svensk hockey och värvades som Örebros stora frälsare efter totalt 400 matcher i NHL och KHL. Men Örebro och Tom Wandell hade en tung säsong. Nu har däremot stjärncentern och hans kedjekompisar Sakari Manninen och Jere Sallinen, som även låg bakom vändningen mot Skellefteå, kommit i gång rejält.

Ett par minuter in i tredje perioden fastställde forwarden Daniel Viksten slutresultatet till 2–0 när han från svår vinkel hittade en lucka bakom Röglekeepern Emil Kruse.