Linus Öhlund var groggy efter tacklingen av Jordan Boucher. Foto: Bildbyrån

Örebros Jordan Boucher anmäls efter uppmärksammade tacklingen

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs forward Linus Ölund vinglade av isen tidigt i gårdagens match mellan Örebro och Brynäs.

Detta efter att bryskt ha blivit tacklad av Örebros kanadensare Jordan Boucher bakom mål. Nu är Boucher anmäld till disciplinnämnden.

– Det känns hemskt, faktiskt. Jag hoppas att han är okej, säger han till Nerikes Allehanda.

Örebro vann med övertygande 6-1 mot Brynäs i går.

Men det var inte resultatet som var gårdagens snackis i den matchen.

Mest uppmärksammat var den tackling som Örebros Jordan Boucher delade ut på Brynäs forward Linus Ölund bakom mål. Ölund såg omedveten ut om att tacklingen skulle delas ut, samtidigt som Bouchers skridskor lämnade isen. Resultatet av tacklingen blev att Linus Ölund fick ledas av isen med hjälp efter att ha agerat groggy.

Boucher fick inget straff av domarna för förseelsen. Men nu kan Örebrospelaren komma att straffas i alla fall. Kanadensaren har blivit anmäld till disciplinnämnden, skriver SHL.se.

– Precis den här typen av vårdslösa tacklingar som måste bort inom ishockeyn. Jag vill ha en lång avstängning, sa SVT Sports expert Jonas Andersson igår om tacklingen.

Boucher ångerfull

Själv tyckte inte Boucher att tacklingen förtjänade ett straff och sade efter matchen att han skulle göra samma sak igen. I dag är dock tonläget annorlunda hos kanadensaren:

– Jag vill ta tillbaka det jag sa efter matchen. Jag vet att jag sa att det var en ren tackling och att jag skulle göra samma igen om jag hamnade i samma situation. Men jag tror bara det var känslorna direkt efter matchen. Sedan dömde inte domarna någon utvisning så jag trodde tacklingen var fair, säger Boucher till Nerikes Allehanda.

– Men jag ångrar min tackling. Det var en liten uppåtgående rörelse. Det var inte min avsikt att skada Linus och jag mår dåligt över det hela. Det känns hemskt, faktiskt. Jag hoppas att han är okej. Skulle det hända igen skulle jag definitivt göra det annorlunda.

Även Höglander anmäls

Det är inte bara Boucher som anmälts till disciplinnämnden. Även Rögles Nils Höglander anmäls efter att ha drivit armbågen/armen med kraft upp i huvudet på Luleås Fredrik Styrman.

Båda ärendena kommer att hanteras under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.