Andreas Engqvist fortfarande inte symptomfri Foto: Bildbyrån

OS-chansen minskar för Engqvist

Uppdaterad
Publicerad

Tiden blir allt mer knapp för hjärnskakningsdrabbade Djurgårdsstjärnan Andreas Engqvist att bli spelklar till OS.När förbundskapten Rikard Grönborg på tisdagen presenterar OS-truppen är Engqvist inte nära en comeback.

– Han är fortfarande inte symptomfri, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Flera OS-aktuella spelare går för tillfället skadade, men eftersom det på tisdagen fortfarande är nästan en månad kvar till premiären är det möjligt att chansa och ta ut skadade spelare i truppen.

För centerprofilen Andreas Engqvist börjar dock tiden bli knapp. Tre veckor efter smällen mot Mora går det inte framåt.

– Det är inte så positivt, han är tung i huvudet och stel i nacken. Man brukar räkna med att det tar tio dagar med upptrappning av träningen, men han har inte kommit i gång med den ännu, säger Joakim Eriksson, en av Djurgårdens två sportchefer.

Eriksson vill att Engqvist ska hinna göra comeback i SHL för att släppa i väg sin stjärna till OS.

– Han bör rimligtvis hinna spela innan för att testa hur det känns att gå för fullt i tuffa SHL-matcher. Det har vi framfört till landslagsledningen och jag upplever det som att vi har samsyn kring det, säger Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.