OS i fokus efter Boork-bråket

Uppdaterad
Publicerad

För ett och ett halvt år sedan var Johanna Fällman en av 14 spelare som deltog i ett upprop mot förbundskaptenen Leif Boork. Nu är 11 av dessa spelare med i OS-truppen – däribland Johanna Fällman – och förbundskaptenen heter fortfarande Leif Boork.

– När man stöter på ett litet hinder väljer man antingen att fly eller att jobba för att det ska bli bättre, och vi valde alternativ två, säger Johanna Fällman till SVT Sport.

I dokumentären Underdogs, som just har haft premiärvisning, redogör förbundskaptenen öppet för hur han resonerade när han petade backstjärnan Emma Eliasson, som vägrade ge med sig i kampen mot honom, men fortsatte samarbeta med andra spelare.

Johanna Fällman vill gärna lägga det förgångna där det hör hemma och fokusera på sin OS-debut. Exakt vad som har förändrats i Damkronorna är fortfarande en aning oklart. Om det finns ett missnöje kvar så ligger det klädsamt under ytan inför OS.

OS i Pyeongchang 2018

Ny kvinnlig förbundskapten

Vad vi vet är att Leif Boork slutar efter OS, och Damkronorna får sin första kvinnliga förbundskapten när Ylva Martinsen tar över.

– Leif är alltid Leif, det kommer att bli bra. Alla vill göra en topprestation och verkligen få ut vårt max, säger Johanna Fällman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet