Jennifer Wakefield i en match mot AIK under förra säsongen. Foto: TT Nyhetsbyrån

OS-stjärnan tillbaka i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Den kanadensiske stjärnforwarden, Jennifer Wakefield, lämnade Linköping efter SM-guldet för spel i Borås och deras herrlag i division 2. Men nu är hon redan tillbaka i LHC och Riksserien.        

Efter att Jennifer Wakefield var en av de stora stjärnorna i Linköping och Riksserien ville hon prova på enbart spel med herrarna. Lotten föll på Borås Hockey i division 2. Där blev hon dock en doldis och fick plats först i fjärdefemma. Det gjorde att det kanadensiska ishockeyförbundet reagerade och krävde mer istid. Wakefield tackade för sig för några veckor sen och var på väg hem till Kanada. Nu kom däremot vändningen, 26-åringen är klar för sin förra klubb, Linköping.   

Wakefield gjorde 18 mål på 15 matcher under förra säsongen och var tongivande i slutspelet. Hon är tidigare även spelat för Munksund-Skuthamn ( numer Luleå) i Riksserien. Hon är redo för spel redan under onsdagskvällen när LHC gästar Djurgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.