Foto: Instagram/TT

Oskar Lindbloms cellgiftsbehandling avslutad: ”Otrolig känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan var Oskar Lindblom tillbaka på is med Philadelphia Flyers.

Nu kommer ett nytt positiv besked:

Hans cellgiftsbehandling är avslutad.

”En otrolig känsla”, skriver han på Instagram.

För ett drygt halvår sedan kom beskedet att Philadelphia Flyers svenske forward Oskar Lindblom, 23, hade drabbats av Ewings sarkom, en ovanlig typ av skelettcancer.

Sedan dess har han genomgått en cancerbehandling, och var inte med under resten av den säsongen som han spelas innan serien pausades på grund av coronapandemin.

Ringer i klockan

Men förra veckan kom glädjande bilder från USA, då Flyers lade upp bilder och videor på en leende Lindblom som tränade på is med några lagkamrater.

Och i dag kom nästa positiva besked. Då lade Lindblom upp en video på Instagram, där han gick på ett sjukhus och ringde i en klocka för att signalera att han var färdig med sin behandling.

”En otrolig känsla att ringa i klockan i dag. Jag kan inte ens beskriva hur tacksam jag är över läkarna, sjuksköterskorna och alla andra som har hjälpt mig de senaste sex månaderna”, skriver han.

– Jag kan inte ens beskriva hur det känns. Det känns som att fira min födelsedag, jul och alla födelsedagar på en och samma gång. Det känns fantasitskt att vara färdig. Jag kan inte vänta på att återgå till ett vanligt liv och känna mig levande igen, säger Lindblom, enligt nyhetsbyrån AP.

KLIPP: Glädjande bilderna: Cancersjuke Oskar Lindblom på is igen (23 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.