Nykomlingen Oskarshamn ny serieledare efter seger mot Djurgården

Oskarshamn besegrade Djurgården med 3-2. Den småländska nykomlingen kan tacka storspelande målvakten Tex Williamsson som agerade vägg i lagets tredje raka seger. Och SHL har därmed en ny serieledare.

– Det är väl många som har tippat det tror jag, säger Oskarshamns Oskar Nilsson skämtsamt till C More.

Djurgården hade ett spelmässigt övertag i en första period som slutade mållöst. Fjolårsfinalisterna testade hemmalagets målvakt Tex Williamsson som var säkerheten själv.

SHL-nykomlingarna Oskarshamn, som tagit poäng i samtliga matcher i serien, fick ett gyllene läge i ett långt numerärt överläge. Men hemmalaget kunde inte ta vara på den fyra minuter långa perioden av spel i numerärt överläge.

Stockholmarna agerade rutinerat och stängde igen boxen ordentligt och jobbade sig tillbaka i matchen.

Amerikan inledde målskyttet

Efter en spelvändning kunde 24-årige Tyler Kelleher näta när Oskarshamn bjöd på ett fint kontringsnummer. Robin Jensen var chanslös i bortakassen. Resultatet var inte helt talande för matchbilden. Djurgården hade ett spelmässigt övertag i den offensiva zonen och anledningen till Oskarshamns lycka hette Williamsson.

Nykomlingen satsade hårt framåt i slutperioden och det betalade sig. Oskarshamn kontrade och Pontus Netterberg kunde utöka till 2-0 efter fyra spelade minuter.

Dramatiskt avgörande

Smålänningarna som matchen igenom haft svårt att komma till i spel i numerärt överläge fick ännu en chans i slutet av matchen. Oskarshamn fick läge att avgöra matchen när Djurgården hade en spelare för mycket på isen. Och Kellher kunde göra sitt andra mål i matchen.

Robert Ohlsson fick nog och tog en timeout som resulterade. Stockholmarna reducerade genom Simon Johansson. med 1 minut och 17 sekunder kvar steg förra Buffalo Sabres-spelaren Patrik Berglund fram och reducerade. Matchtempot höjdes frenetiskt. Oskarshamnspelarna fick kämpa för att värja jagande djurgårdare från Williamssons kasse.

Oskarshamn lyckades med uppgiften och besegrade Djurgården och gick därmed upp i serieledning.

– Det är en tuff förlust. Vi är ett mycket bättre lag idag. Vi måste få fler puckar mot mål, säger en besviken Berglund till C More.