Oskarshamn på andraplats efter ny seger

Uppdaterad
Publicerad

Första tre matcherna i SHL för Oskarshamn har efter kvällens seger mot Rögle med 1-0 inneburit två segrar, och sju poäng totalt. Det är ett facit att vara nöjt med.

– Vi hade en bra försäsong, och vi har lyckats visa att vi håller i serien också, säger Tex Williamsson till C More.

Först spräckte de poängnollan mot Skellefteå i premiären, och i hemmapremiären mot Leksand blev det klubbens första trepoängare i SHL.

Oskarshamn verkar ha fått blodad tand, och vill inte åka ifrån matcher utan poäng. Men i kvällens match mot Rögle, som även de inlett säsongen strålande, så satt segern långt in.

Rögle var det spelförande laget, och Oskarshamn fokuserade på en tät defensiv som gav resultat.

– Det är en riktig kämpamatch. Vi har säkert lika många blockade skott som räddningar, säger IKO:s målvakt Tex Williamsson.

Och laginsatsen skulle inte bara göra det svårt för Rögles offensiv, utan i tredje perioden kom även ett förlösande mål när Joakim Thelin satte 1-0 till gästerna.

Bortdömt mål för Rögle

Hemmapubliken skulle dock också få jubla. I slutminuten, med tom målbur, så pressade Rögle in en kvittering, trodde de flesta i varje fall. För efter videogranskning skulle det visa sig att en Röglespelare knuffat in en spelare i Williamsson, som inte hade möjlighet att rädda.

– Jag tycker det är helt rätt. De puttade in Alm i mig, det är inte mycket jag kan göra där, säger Williamsson till C More.

Istället rann tiden ut för Rögle, och Williamsson fick i sin andra SHL-match hålla nollan. Nu har Oskarshamn sju poäng på tre matcher, och starten ger lite lugn i truppen.

– Vi hade en bra försäsong, och vi har lyckats visa att vi håller i serien också. Det är skönt att ha lite poäng att luta sig tillbaka på.

SHL

Rögle BK logo

Rögle BK

0 - 1

IK Oskarshamn logo

IK Oskarshamn

0-0, 0-0, 0-1
Catena Arena, Ängelholm
Publik: 3814

Tredje perioden

  • 04:46
    0-1MålThelin (Netterberg/Nilsson)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.