Modos målvakt Jonathan Bjurö deppar. Foto: BILDBYRÅN

Modo föll igen – avgjorde med sekunder kvar

Modo hade kvitterat och såg ut att tvinga fram förlängning.

Då satte Oskarshamn 2–1 med bara 57 sekunder kvar – och tog samtliga tre poäng.

”Det är bittert att förlora på det här sättet”, säger Modotränaren Andreas Johansson till C More.

Modo har inte fått någon vidare start på det som fansen hoppades skulle bli återtåget till SHL.

Efter seger i premiären kom i dag andra raka förlusten efter 1–2 borta mot serieledande Oskarshamn, som har tagit full pott efter tre matcher.

Hemmalaget tog ledningen sju minuter in i den första perioden när Fredrik Styrman klappade till från blålinjen i powerplay. Pär Edblom kvitterade för Modo i början av tredje med en läcker styrning och målet såg ut att tvinga fram en förlängning.

Men i slutminuten droppade Victor Löfstedt pucken till Pontus Widerström som skickade upp den i nättaket med 57 sekunder kvar på klockan.

Modo lyckades inte skapa någonting under de sekunder som återstod och Oskarshamn firade vilt efter 2–1-segern.

– Det känns tufft. Det var en jämn hockeymatch och efter kvitteringen tycker jag att vi var det bättre laget, säger Modos tränare Andreas Johansson till C More.

– Men för oss var det ändå ett steg framåt jämfört med förra matchen. Det var bättre passningsspel och bättre fart. Det är fortfarande tidigt på säsongen och vi får ta med oss de bra sakerna, fortsätter han.

MATCHFAKTA

Oskarshamn–Modo 2–1 (1–0, 0–0, 1–1)

Första perioden: 1–0 (7.08) Fredrik Styrman (Jonas Liwing, Pontus Widerström).

Tredje perioden: 1–1 (5.18) Pär Edblom (Patrik Karlkvist), 2–1 (19.03) Pontus Widerström (Victor Löfstedt).

Skott: 22–25 (3–8, 12–9, 7–8).

Utvisningar, Oskarshamn: 6x2. Modo: 5x2.

Domare: Filip Sandstedt, Åstorp.

Publik: 2 289.